HTML

Szállópor

Mindent a szállóporról. Speciálisan a földes utak szállópor termeléséről, illetve, hogy hogyan lehet megoldani.

Friss topikok

Linkblog

Országos bemutató földes út stabilizáció és pormentesítés, portalanítás terén

2011.06.16. 11:02 kalcex

Mindenki ismeri a szállór okozta kellemetlenségeket. A sajtó általában a gépjárművek és egyéb ipari szennyezőkkel foglalkozik, illetve a szmogriadó tekintetében is általában a városközpontokat jelölik ki, mint érintett terület.

Ahogy egyik korábbi bejegyzésben írtam, földes utak mentén, a külföldi gyakorlattal ellentétben, nincsenek szállóport mérő állomások, így az ott lakok szennyezésnek való kitettsége ismeretlen. Külföldi tanulmányok mutatják, hogy egy 50km/h-val elhaladó 1 tonnás személygépkocsi átmenetileg az egészségügyi küszöbérték 200 szorosának megfelelő szállópor koncentrációt termel, ami a szélnek köszönhetően terjed. Természetesen a külföldi tanulmányok csak részben mutatják a hazai körülményeket, de irányadóak lehetnek.

A földes utak pormentesítése, portalanítása magánemberként is érdekel, mert egy rendkívül összetett folyamat egy jó minőségű földes út elkészítése.

Általában az önkormányzatok ismeretek hiányában is tehetetlenek a problémával szemben és ki vannak téve a lakosság haragának az alábbi okok miatt:

- általában pormentesítés aszfaltozást jelent, amire sokszor nincsen pénz

- ha még nincsen közmű kiépítve nincs is értelme az aszfaltozásnak, mert úgyis fel kellene bontani

Június 24-én Káptalantótin 10, illetve 12 órai kezdéssel kerülnek bemutatásra újfajta földes út stabilizációs és portalanítási technológiák, amelyek megoldást jelenthetnek a fenti gondokra.

További információk a www.kalcex.hu honlapon jelzett elérhetőségek egyikén kérhetőek.

Szólj hozzá!

Címkék: út bemutató országos földes portalanítás stabilizáció kalcium klorid szállópor cacl2 pormentesítés www.kalcex.hu portalan

A bejegyzés trackback címe:

https://szallopor.blog.hu/api/trackback/id/tr812988799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása